www.pidilidi.hu www.pidilidi.hu
0 Az Ön kosara 0 Ft
Protetika Mezítláb

Protetika Mezítláb

Petr Smékal Szerdán 04. 08. 2021 blog

A lábfej egészséges fejlődésének legfontosabb feltételei:

  1. egy jól megválasztott cipőméret, amely elegendő helyet biztosít anélkül, hogy korlátozná a gyermek lábának apró ízületei és a cipő közötti szabad mozgást
  2. elég mozgás ahhoz, hogy a szükséges mennyiségű propriocepciót biztosítsa.

A propriocepció az idegrendszernek az a képessége, hogy az izmokban és a testben a mozgás és az izomműködés révén bekövetkező változásokat regisztrálja, és elengedhetetlen a mozgás megfelelő koordinációjához, az izomtónushoz, bizonyos reflexek lefolyásához, a testhelyzet változásainak regisztrálásához stb. Gyermekeknél ez a folyamat elsősorban a baba lábán keresztül zajlik.

Ahol lehetséges, a legjobb megoldás az, ha a gyermeknek sok mozgást biztosítunk különböző felületeken mezítláb. A mezítláb járás mentális jólétet, a szabadság és a természettel való egyesülés érzését idézi elő, és bizonyos fájdalmakat (pl. gerincfájdalmakat) is megszüntethet és erősítheti az immunitást. Természetes módon masszírozza a lábat és hat a reflexpontokra.

Bentérben ez úgy érhető el, hogy a teret, amelyben a gyermek mozog, különböző típusú felületű zónákra osztjuk - tatami, hosszúszőnyeg, kőburkolat stb.

.

A szabadban azonban a mezítláb járás számos kockázattal járhat. A szabadban a lábbeli megvédi a lábat a sérülésektől (üveg, kövek, tüskék stb.). Hideg időben a lábbeli hővédő, fagyos időben pedig véd a fagyás ellen.

Ezek miatt a lábbelikben új trend jelent meg a mezítlábas lábbeli. A mezítlábas lábbeli megpróbálja utánozni a természetes mezítlábas járást.

A Mezítlábas cipő kollekcióban a cipő orra és sarka között a talp meredeksége nulla. Ez természetes tartást biztosít járás és futás közben, ahol a sarok nincs magasabban, mint a lábujjak, és a lábfej természetes módon tud dolgozni. A cipő orr-része elég széles, hogy a lábujjak szét tudjanak terpeszkedni benne, mint mezítláb járáskor. A talpbetét nem rendelkezik boltozati alátámasztással, tehát nem mesterségesen alátámasztott. A talp vastagsága legfeljebb 5 mm, és lehetővé teszi a felülettel való érintkezést és annak érzékelését a lábakban található receptorokon keresztül. Ugyanakkor a talp oldalirányban és hosszirányban is rugalmas.

Ez teszi a barlábas cipő ideális eszközzé gyermeke mozgatásához olyan puha és 3D-s felületű környezetben, mint a homok, a kavics, a föld vagy a fű. Kemény felületeken, mint például beton, csempe, padlóburkolat stb, a mezítlábas cipő használatát biztonsági és egészségügyi okokból meg kell fontolni. Akár a már meglévő lábhibákkal küzdő gyermekek esetében a legjobb, ha a mezítlábas cipő használatával kapcsolatban orvoshoz fordulnak. Ezekre az esetekre a klasszikus séta- vagy papucscipőinket Protetika Kids ajánljuk.